Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
boxdancehqt@juno.com
eachfinalrtf@yahoo.com
hotinchrlr@juno.com
calllanguagelwt@netscape.com
half_syllableiss@yahoo.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Hotplug in Mouse Jiggler

Podjetje Wiebetech je na dalo na trg dva izdelka, s katerima obljubljajo lažji "zaseg" računalnikov v primeru policijskega posega.

Izdelka bi naj dobila svojo pravo vrednost, ko osumljenec uporablja kodne programe za zaščito svojega dela. Zaradi kodiranja ne bi bilo mogoče pridobiti obremenilnih dokazov, če bi računalnik izključili.

Mouse Jiggler je USB naprava, ki skrbi, da računalnik ne preide v spanje (iz katerega se ne bi dalo priti brez gesla). To počne tako, da se namesti v sistem kot miška in simulira majhne miškine premike.

Hotplug je vmesnik, ki ga preiskovalec uporabi, da lahko izključi računalnik iz omrežne napetosti in ga prenese v transportno vozilo, ne da bi se računalnik medtem izklopil. Vmesnik na eni strani dobi UPS, na drugi strani pa se ga priključi v prazno vtičnico podaljška, v katerem je priključen računalnik. Podaljšek lahko preiskovalec nato enostavno izvleče iz zidu in računalnik se ne bo izklopil. Prav tako so pri Wiebetechu ponudili nekaj rešitev, kaj storiti, če je računalnik priključen neposredno v stensko vtičnico (brez podaljška).




Demonstracija sistema



Kaj storiti, če računalnik ni priključen v podaljšek


Kaj mislite, kako dolgo bo trajalo, da bo nekdo naredil nekaj, zaradi česar bo tak sistem "prevzema" računalnika neučinkovit? Na primer programček, ki bo ob spremembi strojne opreme (recimo ko sistem zazna novo miško) preprosto ugasnil računalnik. Ali napravo, ki bo skrita in bo naredila isto stvar ob premiku računalnika. smiley

Moje mnenje - tisti, ki bodo šli tako daleč, da bodo kodirali svoje delo, bodo že poskrbeli (na tak ali drugačen način), da nihče drug ne bo imel dostopa do njihovih podatkov. Če pa ne, pa si bodo sami krivi. smiley
- 17. februar 2008 @ 21:57 - Ogledov: 6065 - Komentarjev: 5
Komentarji
Re: Hotplug in Mouse Jiggler napisal Mato

Tako je smiley .

18. februar 2008 @ 14:40
Re: Hotplug in Mouse Jiggler napisal Uroš

hehe...pri meni doma so že nardil hišno preiskavo...ampak sm biu dost trezn, da sm izklopu varovalke, ko sm vidu polcaje...pa še meu sm gor inštaliran PGP Desktop, tko da je biu čist encryptan smiley

Itaq so mi pa nakonc use cd-je pobral smiley še dobr da sm meu MSDNAA za Microsoft ... drgač nebi pomojem nič pomagal to, da sm biu mladoletn smiley

Pol so me pa dal tržni inšpekciji in mi je un model neki pridigal, da porniči niso dobri pa nevem kaj... GAY neumn... smiley

9. marec 2008 @ 12:49
Re: Hotplug in Mouse Jiggler napisal Piki

Vse lepo in prav. Recimo, da se ti je to res zgodilo. Kaj pa, če te tisti čas ne bi bilo (recimo da bi sedel na WCju smiley)?

Lahko rečeš, da ti pač skrbiš za to, za zakleneš mašino, ko greš vstran od nje, ampak če se bo racija kdaj zgodila, se zgodi ponavadi ravno tedaj, ko takšne reči pozabiš.

Aja, pa slovenski "mož postave" bi itaq v vsakem primeru izklopil mašino, ne da bi se pri tem zavedal, da je zakodiral dokaze smiley

9. marec 2008 @ 15:09
Re: Hotplug in Mouse Jiggler napisal ludwig

Men so pa odnesli prenosnik in so na vsak način zahtevali geslo.
Sem ga jim dolžan povedat?
Čakam še, da mi odprejo zaseženo robo in bom lahk zraven. Moram povedat?
Po moje ga lahk sami shekajo...
Mi itak nimajo kaj najdet, naj pogledajo kar hočejo.


26. junij 2008 @ 16:53
Re: Hotplug in Mouse Jiggler napisal Piki

O tem teče večna debata. Saj ne, da bi bil moj odgovor dokončen (nabavi si mnenje odvetnika), ampak po mojem ti ni treba (kaj, če uporabljaš isto geslo kje drugje ali če je zakodirana vsebina npr. "osnutek patenta, ki čaka na odobritev" - to je zadosten razlog, da ni potrebno izdati gesla, saj je le-ta strogo varovana poslovna skrivnost)

Glede hekanja.. Odvisno s čim so tvoje informacije zakodirane. Vse se da shekat, problem nastane pri vprašanju, v kolikšnem času. Kakšna 256-bitna AES enrkipcija s kakšnim 15-20 mestnim geslom bi jim vzela enih par tisočletij, saj zaenkrat še ni znane metode, s katero bi lahko obšel dobro AES enkripcijo v zadovoljivem času.

Proti izsiljeni predaji gesla se lahko zaščitiš na vsaj dva zelo dobra načina:

Več v angleščini na Wikipediji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deniable_encryption

27. junij 2008 @ 13:10
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.