Spletni dnevnik
ccpcreations.com v2
LANGUAGE


SEKCIJE
Vse
Android Development
J2ME aplikacije
Kdo sem
Moje skladbe
Moji programi
Nasveti za Javo
Projekti
Triki in namigi
Varnostna politika - Privacy Policy
Zanimivosti


ISKANJE


BLOGI
bohak.si
zelenik.net


POVEZAVE
Mozilla Firefox
Android


ČLANKI PRED LETOM DNI
Datum: 09. oktober 2010
Video Live Wallpaper 0.83b for Android


OCENE OGLEDANIH FILMOV
Avatar 5
Star Trek 4.5
(500) Days of Summer 4.5
Moon 4
2012 3


ZADNJI ODGOVORI
From: Matic
Re: Kako do izbrisanih dat
From: Filip
Re: Video Live Wallpaper 0
From: okokkji

From: hideo
Re: WiimoteController 0.3
From: Katarina



ZA SMETIŠČARJE!
door-brought@hotmail.com
elementwait@hotmail.com
produce_easecxh@mail.com
earth_day@gmail.com
five-gave@yahoo.com


Blog zamrznjen -- Blog Frozen

Ta spletni dnevnik je zamrznjen. To pomeni, da ne bo več prejemal novih prispevkov in komentarjev. Kmalu bo tudi arhiviran in s tem prestavljen na trajnejše mesto. Temu sporočilu sledi običajna vsebina spletnega dnevnika.

Hvala za razumevanje.
This blog has been frozen. This means it will no longer accept new posts and comments. It will soon be archived and moved to a more permanent location. Below this message you can find the blog's usual contents.

Thank you for your understanding.
Razširitve za Firefox 1/3

Še vedno uporabljate Internet Explorer? Potem je skrajni čas, da preklopite na brskalnik Mozilla Firefox. Boste vprašali zakaj?

Ne samo, da je Firefox hitrejši, stabilnejši in varnejši kot Internet Explorer, je tudi prijazen uporabniku. Najboljša stvar pri Firefox-u je, da je odprto-kodni in "free" (free as in free speech and free as in free beer - prost kot prost govor in brezplačen kot brezplačno pivo). To pomeni, da vam ni treba za njegovo uporabo plačati niti ficka, če tega ne želite. To tudi pomeni, da za njim stoji razvita skupnost uporabnikov ter razvijalcev, kar je spet dobro za vse.

Firefox je popolnoma prilagodljiv vašim potrebam in zahtevam, v kolikor se imate z njim čas igrati - in verjemite: splača se poigrati. Za prilagodljivost poskrbijo številne razširitve (addon-i, extension-i in plug-in-i), obleke (skini) in še kaj. Vse zanj lahko dobite na uradni strani z dodatki za Mozillo Firefox.

V tem in v še dveh člankih vam bom predstavil razširitve (Extension-e), ki jih uporabljam v Firefoxu in s pomočjo katerih je brskanje in uporaba interneta s Firefoxom še hitrejša in preglednejša...

Sledi prvih pet predstavitev. Pri vseh predstavitvah boste našli kratek opis, sliko razširitve ter povezavo, na kateri razširitev najdete.

1. image BugMeNot
Uradna stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6349

image

Razširitev BugMeNot deluje s storitvijo BugMeNot.com. Ta storitev omogoča, da lahko hitro dostopate do strani, ki so sicer brezplačne, a je za njihov predogled in uporabo potrebna registracija. Ko naletite na stran, ki vas gnjavi s prijavo, le kliknete na enega od okvirčkov (za uporabniško ime ali geslo) z desno miškino tipko in izberite Login with BugMeNot. Razširitev bo poiskala informacije za hitro prijavo in vas bo samodejno prijavila. To vam bo prihranilo veliko časa z nepotrebnimi registracijami in prijavami na straneh, od koder želite neko stvar, ki je brez (brezplačne, a zamudne) registracije ne morete dobiti. Naj še enkrat poudarim, da je ta storitev za strani, ki so tudi sicer brezplačne za uporabo. Zadeva ne bo delovala na straneh, kjer bi morali za dostop do vsebin plačati.




2. image ChromaTabs Plus
Uradna stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8004

image

V Firefoxu so zavihki (tab-i) privzeto monotono-sive barve. Ta razširitev ima enostavno funkcijo: zavihke pobarva z nežnimi barvami. Med nastavitvami te razširitve je med drugim tudi (meni najljubša) funkcija barvanja glede na naslov. To pomeni, da bodo zavihki, ki prikazujejo isto domeno (npr. najdi.si), podobne barve. To pri brskanju pomaga, še posebej, če ste (tako kot jaz) težki uporabnik zavihkov, saj se lepo in že od daleč vidi, kateri zavihki "pašejo skupaj".

Še obvestilo: ta razširitev je (vsaj v času pisanja tega članka) eksperimentalna. To pomeni, da se boste za njeno namestitev morali prijaviti v addons.mozilla.org. Lahko poskusite z BugMeNot, mogoče vam bo uspelo smiley




3. image Cooliris
Uradna stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5579

image


Ta razširitev je ena od tistih vizualnih bonbončkov, ki mi je še posebej všeč (in še funkcionalna je). Ko na primer brskate po YouTube-u, postavite miškin kazalec preko slikice, ki bi jo kliknili, da bi videli video posnetek. V robu te slikice se pojavi ikonica, ki jo kliknete, in odpre se prekrasni 3D vmesnik, v katerem lahko (z malo količino truda) gledate filme in fotografije/slike. Razširitev deluje s vsemi večjimi video in fotografskimi stranmi (tudi npr. Flickr in Google Image).




4. image FireFTP
Uradna stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/684

image

FireFTP je razširitev, ki razširi vaš brskalnik z vmesnikom FTP. Za tisti, ki morate veliko krat (ali pa občasno) obiskati kakšen FTP, je ta razširitev kot nalašč. To seveda ni FileZilla, je pa dovolj dober in funkcionalen za hitre uploade na strežnike.

Po namestitvi najdete FireFTP v meniju Orodja (Tools). Odpre se v novem zavihku.




5. image Gmail Notifier
Uradna stran: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/173

image

Če uporabljate za vašo elektronsko pošto GMail, je to razširitev za vas. Ob vklopu brskalnika (bodimo pošteni - brskalnik je vklopljen skoraj vedno, kadar je vklopljen računalnik) se ta razširitev poveže na vaš GMail račun in preveri, če imate kaj nove pošte. Če jo imate, se v spodnjem desnem kotu Firefoxa pojavi modri M znak in poleg število novih mailov. Če želite, lahko nastavite tudi zvok (jaz imam nastavljen AOL-ov "You've Got Mail" zvok smiley ). S klikom na ikono odprete GMailov vmesnik v novem zavihku.




Tako, to je prvih pet razširitev, ki jih uporabljam. Temu članku bosta sledila še dva s še več opisi.
- 13. november 2008 @ 23:11 - Ogledov: 9903 - Komentarjev: 4
Komentarji
Re: Razširitve za Firefox 1/3 napisal Mr|ce

Saj vse fajn pa to. Ampak navada je železna srajca. Ne menjam IE za nič na svetu. Sploh ker ga znam uporabljati, kakor meni paše. Edino kar je pomankljivo, je tole kar ti tukaj opisuješ, torej add-oni od comunitysmiley

19. november 2008 @ 17:20
Re: Razširitve za Firefox 1/3 napisal Piki

Kakor želiš smiley

19. november 2008 @ 18:45
Re: Razširitve za Firefox 1/3 napisal Klemen

Opera. Čeprav me občasno spravi ob živce, je ne menjam za nič na svetu pa sem poskusil že vse mogoče alternative, seveda tudi Firefox. Priporočam. Pa Opera Mini je tudi odlična, saj omogoča brskanje po spletu na vseh mobilnih telefonih, ki imajo Javo, in to z minimalnim prenosom podatkov, kar je denarnici prijazno, če nimaš kakšne opcije internet.
link

27. november 2008 @ 14:02
Re: Razširitve za Firefox 1/3 napisal Piki

Vsaj za telefon verzijo se strinjam, tudi sam jo uporabljam na svoji W800-tki in je super, ko hočeš kaj na hitro pogledat na internet pa ni računalnika z internetom v bližini smiley

27. november 2008 @ 19:40
Komentirajte ta vnos (registracija ni potrebna)
Tega vnosa žal ni dovoljeno komentirati.